Het duurde niet lang voordat Hans die graag met smaken experimenteert, erachter kwam dat de Black Beer Sauce niet alleen lekker was op een hotdog en op andere culinaire fronten ingezet kan worden. Deze zwarte bier saus blijkt ook heel lekker te zijn bij hartig eten of snacks als spekpannenkoeken, frikandellen, tosti’s, oude kaas en gegrild buikspek. Bovendien leent deze saus zich uitstekend als marinade bij de barbecue.

Na een uitgebreid proefproces waarbij de meest uiteenlopende biersoorten gebruikt werden, kwam Hans uiteindelijk bij Brouwerij Noordt terecht die hem voorziet van hun 7 Hops Double Pale Ale. De biersaus kreeg door de zeven hopsoorten in het bier tonen van tropisch fruit, wat een zeer verfrissende werking heeft.

Een ander ingrediënt van de Black Beer Sauce is de Carolina Reaper, een van de meest hete pepers op deze aardkloot die Hans ontdekte toen hij op zoek was naar een verschrikkelijk hete peper voor  zijn Hans Worst Pepper Challenge in 2015. Het spreekt voor zich dat deze peper het pittige gedeelte van de saus voor zijn rekening neemt, maar niet zo erg dat de tranen in je ogen schieten.

De saus is voorlopig exclusief verkrijgbaar bij de kraam van Hans Worst onder aan de trappen van de Beurs op het Beursplein te Rotterdam, bij Sluijter en Meijer op de Witte de Withstraat 49a te Rotterdam, en hier via de website www.blackbeersauce.com

De Black Beer Sauce is nog maar het begin, want Hans Worst heeft nog meer sauzen in zijn koker, maar daarover later meer.

"In Rome heb je pizza en de Paus in Rotterdam heb je Hans worst en zwarte biersaus" Roy (Mooses Roffa)

De beste ingredienten

Wij hebben in de saus alleen pure ingredienten gebruikt! De biersaus heeft door de zeven hopsoorten in het bier tonen van tropisch fruit, wat heel bijzonder is. Daarnaast is die scherp door de toevoeging van de Carolina reaper pepper.

  • Suiker
  • 21% Seven Hops bier
  • Ui & knoflook
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Carolina Reaper pepper
Scroll naar top